سرویس VOIP
شاید نام فناوری VOIP را بسیار شنیده باشید ولی ممکن است با تعریف و چگونگی آن آشنا نباشید. در این مقاله توضیحی ساده و تعریفی روان در خصوص سرویس VOIP به شما ارائه خواهیم کرد. همراه ما باشید…
VOIP روی بستر اینترنت
عبارت VOIP مخفف ترکیب یا جمله Voice Over Internet Protocol است. در حقیقت سرویس VOIP به معنی انتقال صدا از طریق پروتکل شبکه یا IP است. همانطور که می دانید اینترنت نام شبکه ای است که میلیون ها کامپیوتر و در سال های اخیر گوشی های هوشمند در سرتاسر جهان به آن متصل شده اند و این کامپیوترها متعلق به شرکت های برگی هستند که تنها برنامه نویسان و یا افرادی خاص قادر به مدیریت آنها هستند. این فضا و شبکه گسترده برای ارتباط و تبادل اطلاعات در فرم های مختلف طراحی شده است که کامپیوترهای خانگی و یا دیگر وسیله های مشابه امکان استفاده از این فضا را دارا هستند. جالب است بدانید که در این فضا کلیه اطلاعات بصورت صفر و یک منتقل می گردد.
شبکه می تواند بصورت محلی و کوچک (LAN) و یا بصورت گسترده و بزرگ (WAN) باشد. البته اینترنت هم یک نمونه از شبکه جهانی انتقال اطلاعات است که در آن تمامی افرادی که بتوانند به شبکه جهانی اینترنت وصل شوند، از اعضای این مجموعه (شبکه) به حساب خواهند آمد.
شبکه جهانی اینترنت به سرعت در حال بروز رسانی است و همه روزه کاربران بسیار زیادی از آن استفاده می کنند که البته متناسب با همین روند صعودی، ویژگی های این شبکه نیز گسترش می یابد. سرویس VOIP نیز یکی از این مواردی است که در سال های گذشته و به منظور سهولت در استفاده از آن، به سرعت رو به رشد می باشد. ارسال صدا از طریق تکنولوژی شبکه این امکان را می دهد که مکالمه تلفنی را در این بستر شبیه سازی کنیم. به عبارت دیگر می توان گفت که سرویس ویپ همان سیستم تلفنی است که به جای بستر قدیمی از بستر شبکه (اینترنت) استفاده می کند.
قابلیت ها و و یژگی های سرویس VOIP
سیستم ارتباطی ویپ ویژگی هایی نامحدود را به کاربران خود عرضه می کند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم. مدیریت آسان به دلیل رابط گرافیکی تحت وب، ارتباط تلفنی بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی و فاصله بین شعب و دفاتر، امکان انتقال خطوط بین شعب، مدیریت خطوط از هر نقطه بصورت نرم افزار تحت وب و سایر ویژگی هایی که این سرویس می تواند ارائه کند.
تجریه ارتباطی فارغ از محدودیت های جغرافیایی
فناوری ویپ (VOIP) به دلیل ماهیت عمل کردن بر روی بستر وب یا اصطلاحا Web Base بودن آن، به کاربر خود این امکان را می دهد تا با تعریف شبکه LAN (شبکه محلی) ارتباطی تلفنی بر پایه نِت (شبکه) را راه اندازی کند و همانطوری که به آن اشاره شد، این راه اندازی هیچ گونه محدودیت جغرافیایی را در سر راه نداشته و امکان ارتباط با یک شبکه محلی دیگر را نیز دارد.
سانترال ویپ (VOIP) پاناسونیک
با توجه به اینکه استفاده از قابلیت ویپ (VOIP) به سرعت رو به افزایش است، شرکت پاناسونیک بعنوان پرچمدار تولید دستگاه سانترال به این موضوع اهمیت زیادی داده و به سرعت سری جدید محصولات خود که قابلیت استفاده از سرویس VOIP و اتصال به شبکه دارند را تولید و روانه بازار کرده است.
ویپ (VOIP) سانترال پاناسونیک
امکان ویپ (VOIP) در تلفن سانترال در واقع همان امکان اتصال به شبکه بر روی دستگاه سانترال محسوب می شود که متناسب با نوع و مدل دستگاه می تواند از ویژگی های مختلفی استفاده کند. در سرویس VOIP دستگاه های سانترال پاناسونیک، انتقال صدا از طریق شبکه کامپیوتر پیاده سازی می شود که معمولا در شبکه هایی با کیفیت مناسب صدا و بدون افت کیفیت در انتقال می باشد. در تلفن های آنالوگ که بطور معمول و روی خطوط معمولی شهری وجود دارد، هر خط تلفن از یک کانال مجزا شامل دو رشته کابل مسی اطلاعات را انتقال می دهند و در دستگاه سانترال برای این نوع خطوط می بایست به تعداد کاربران و گوشی های تلفن، کارت و ظرفیت خالی در نظر گرفت؛ ولیکن در سرویس ویپ (VOIP) با توجه به انتقال کلیه اطلاعات بر روی بستر شبکه، بحث ایجاد ظرفیت به روش سخت افزاری نبوده و می توان از طریق نرم افزاری و لایسنس (License)، ظرفیت دستگاه را افزایش داد.
ویپ (VOIP) دستگاه سانترال پرظرفیت
دستگاه سانترال پرظرفیت بصورت ذاتی سرویس VOIP را پشتیبانی نمی کند و برای راه اندازی و استفاده از این قابلیت می بایست از کارت های سخت افزاری که به دو مدل پرفروش KX-TDA0490 و KX-TDA0470 تقسیم می شوند، استفاده کنید. در عمل این کارت ها به شما این امکان را می دهند که بتوانید خطوط ارتباطی دستگاه سانترال را بر روی شبکه فعال کنید.
ویپ (VOIP) دستگاه سانترال تحت شبکه
شرکت پاناسونیک کلیه قابلیت های مربوط به ویپ (VOIP) را در این مرکز تلفن بی نظیر فعال نمود و به گونه ای این دستگاه ذاتا قابلیت سرویس VOIP را در خود داشته و Pure IP می باشد. یکی از بزرگترین امکانات و برتری های این دستگاه نسبت به سری KX-TDA پشتیبانی از پروتکل SIP و امکان فعال سازی کدهایی خاص یا همان لایسنس (License) بر روی کارت MPR برای کاهش فضای اشغال شده در دستگاه است.
سرویس VOIP در هر دو سیستم امکاناتی مشابه را به کاربر خود ارائه می دهد که این امکانات از نظر اقتصادی بسیار به صرفه محسوب می شوند ولی در صورتی که قصد خرید و راه اندازی دستگاه سانترال را دارید و قابلیت ویپ برای شما کاربرد دارد، بهتر است از ابتدا به سراغ دستگاه های سانترال Pure IP بروید.
ویژگی های ویپ (VOIP) دستگاه سانترال پاناسونیک
الف) یکپارچه سازی خطوط در دفاتر: با استفاده از این قابلیت، کاربران می توانند دفاتر خود را در محل های مختلف از طریق بستر شبکه به هم متصل کنند به گونه ای که کلیه مکالمات بین این دفاتر بصورت رایگان و از طریق شماره گیری داخلی فرد باشد و حتی خطوط شهری مربوط به دفاتر مختلف در دفاتر دیگر قابل دسترسی و پاسخگویی باشد.
ب) امکان تعریف موبایل یا کامپیوتر بعنوان یک خط داخلی: یکی از قابلیت های دستگاه سانترال تحت شبکه، پشتیبانی از فناوری SIP بود که به آن اشاره شد. کاربر می تواند با استفاده از این قابلیت، دستگاه هایی با برندهای دیگر را بعنوان داخلی در دستگاه سانترال پاناسونیک تعریف کند که از این نوع دستگاه ها می توان به گوشی موبایل، لب تاپ یا کامپیوتر اشاره کرد. پس از اضافه شدن هر کدام از این دستگاه ها، شما می توانید در هر کجا با استفاده از آن به شبکه تلفن خود دسترسی داشته باشید، از خطوط استفاده کنید، با آنها تماس بگیرید و زمانی که شخصی با خطوط شرکت یا دفتر شما تماس گرفت، تماس وی را از روی موبایل خود پاسخگو باشید.
ج) کاهش هزینه سیم کشی: امکان بهره گیری از تلفن های تحت شبکه این اجازه را می دهد تا با حذف سیم کشی های تلفن، ظرفیت سیستم را بر پایه انتقال از طریق بستر شبکه افزایش داد که در شرکت هایی که از سانترال پرظرفیت استفاده می کنند، هزینه ای هنگفت برای این سیم کشی ها محسوب می شود و قطعا در این گونه شرکت ها بستر شبکه آماده برای بهره گیری از تلفن های تحت شبکه وجود دارد.
د) کاهش هزینه های تلفنی: با استفاده از این سرویس در شرکت های چند ملیتی و یا چند دفتری می توان به راحتی هزینه های ارتباطی بین این مراکز را کاهش داد زیرا با استفاده از ارتباط داخلی بین دفاتر، هیچ گونه هزینه ای بابت تماس پرداخت نمی گردد.
ه) حفظ شماره داخلی در صورت جابجایی: از مشکلاتی که تلفن دیجیتال و تلفن آنالوگ همیشه با خود به همراه دارند، اجبار و ضرورت برنامه ریزی در صورت هر گونه جابه جایی است به گونه ای که با تعمیر هر تلفن در محیط باید آن را در دستگاه سانترال تعریف نمود؛ اما در تلفن های تحت شبکه اینگونه نبوده و با جابه جایی تلفن و انتقال به اولین پورت Ethernet (شبکه) می توان از امکانات سانترال بهره برد و شماره اختصاص یافته بر روی داخلی، تغییر نخواه کرد.
راه اندازی ویپ (VOIP) سانترال پاناسونیک
همانطور که بیان شد، از جمله ویژگی های سرویس VOIP حذف فاصله مکانی بین افراد و برقراری تماس با بهترین کیفیت ممکن است. برای این منظور پاناسونیک روش هایی را در نظر گرفته است که به شرح مختصری در رابطه با هر کدام از آنها می پردازیم:
الف) سرویس کابلی MPLS: در این روش با درخواست از مخابراتف نوعی کابل خاص را از آنها می خواهیم که این کابل در بین محیط هایی که معرفی می کنیم قرار دارد و در واقع رابط این دو محدوده است به یکدیگر. برای این کار باید هزینه ای ماهیانه را پرداخت نمود. کاربرد این سرویس در سری KX-TDA مناسب تر است زیرا در این سرویس امکاناتی مانند تعریف موبایل بعنوان داخلی وجود ندارد.
ب) تجهیزات رادیویی: با استفاده از آنتن های رادیویی می توان در فاصله ای نسبتا کوتاه دو سانترال را به یکدیگر متصل نمود و یا در یکی از طرفین از تلفن تحت شبکه استفاده نمود. این دو روش به دلیل برد کوتاهی که دارند به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند.
ج) بستر وب: در هنگامی که بحث مسافت به میان می آید، نزدیکترین راه حلی که به ذهن خطور می کند بهره گیری از شبکه جهانی است که با تعریف یک شبکه محلی در این فضای پهناور و تنظیم اینترنت و نیازهای خواسته شده می توان به راحتی از امکانات سانترال خصوصا سری KX-TDE استفاده نمود.